Cukinijų salotos su ožkos sūriu ir mėtų padažu

444
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ingredientai:
2 porcijos
Salotoms:

  • 1 nedidelė cukinija
  • 2 geros saujos špinatų
  • sauja saldžiųjų žirnelių
  • 100 g šviežio ožkos sūrio
  • sauja pekano riešutų, lengvai apkeptų
    Padažui:
  • 4 šaukštai susmulkintų mėtų lapelių
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelė
  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos

 

Vasariškai gaivios salotos. Pagrindiniai ingredientai atkeliavę tiesiai iš daržo – cukinija, špinatai, saldieji žirneliai ir mėtos. Šviežias ožkos sūris nepaprastai gerai dera su lengvai pakepintais pekano riešutais. Viskas aplieta mėtų padažu, kurį galima pasigaminti iš anksto – dar geriau atsiskleis mėtų aromatas ir skonis.

Šviežutėlės nedidelės cukinijos salotoms tinka labiausiai. Jos tokios traškios, sultingos, galima ir su žievele valgyti, ypač jei iš savo daržo.

Gaminimo eiga:

1. Pirmiausiai pasigaminame padažą. Visus padažui skirtus komponentus susmulkiname maisto maišytuve/blenderyje. Atidedame į šalį – kol ruošime salotas, mėtų skonis labiau atsiskleis (galima šį padažą pasigaminti ir prieš kelias dienas bei laikyti šaldytuve, kol prireiks).

2. Cukinijas supjaustome išilgai per visą ilgį specialiu daržovių peiliuku arba skustuku. Žinoma, galima pjaustyti ir paprasčiau, pvz. griežinėliais. Svarbu stengtis kuo ploniau. Supjaustytas cukinijas pašlakstome padažu, bet ne visu. Dalį padažo, maždaug pusė jo, pasiliekame. Cukinijas pamarinuojame apie 10 minučių.

3. Į paruoštas lėkštes klojame špinatus (jei lapeliai didoki, pasmulkiname), ant jų gražiai išdėliojame cukinijas, sudedame žirnelius, ožkos sūrį ir užberiame pekano riešutais. Viską apliejame likusiu padažu.

Skanaus!

Pasidalino Jūratė www.valgykimesveikiau.lt

DALINTIS

Parašykite komentarą