Imbieriniai sausainiai be glitimo, rafinuoto cukraus ir kiaušinio

418
Imbieriniai sausainiai be glitimo, be kiaušinio
Imbieriniai sausainiai be glitimo, be kiaušinio

Tikriausiai daugumai mūsų Kalėdos tai du nesupainiojami kvapai: mandarinai ir imbieriniai sausainiai. Jų kepimas įtraukia visą šeimą, malonus prieskonių aromatas dar ilgai tvyro visoje laiptinėje. Imbieriniai sausainiai – puikus desertas belaukiant Kalėdų, šilta dovana draugams, eglutės dekoracija. Šie imbieriniai sausainiai dar ir – sveiki. Be glitimo, rafinuoto cukraus ir be kiaušinių – todėl tiks Kūčių stalui ir veganams. Labai lengvai ir smagiai pagaminami – jums prireiks tik kelių ingredientų.

Noriu atkreipti dėmesį, kad šiems sausainiams nenaudojame medaus, todėl, kad kaitinamas medus ne tik praranda visas gerąsias savo savybes ir tampa tiesiog cukraus sirupu, tačiau dar ir tampa nuodingu. Daugiau galite sužinoti apie šiame straipsnyje. Šiems imbieriniams sausainiams naudoti galite pasirinktinai klevų, datulių sirupą arba vynuogių melasą. Aš labiausiai mėgstu datulių sirupą, dėl nedidelės jo kainos ir malonaus, karamelinio prieskonio. Sausainiai išeina vidutiniškai saldūs. Jei mėgstate labai saldžiai, galite papildomai įdėti birių saldiklių – kokosų ar beržų cukraus, stevios. Daugiau sirupo nepilkite, nes tešla bus per skysta.

Tradiciniai imbieriniai sausainiai kepami su kiaušiniu, tačiau atradau, kad jis yra nebūtinas, o sausainiai tampa tinkami Kūčioms. Jei esate veganas – šie sausainiai tikrai jums.

Sausainius galite dekoruoti plaktų baltymų glaistu, tačiau, jei atvirai, pas mus jie dekoravimo taip ir nesulaukė… ????

Ingredientai:

200 g avižinių miltų

70 g klevų, datulių sirupo arba vynuogių melasos

60 g kokosų aliejaus

Žiupsnelis druskos

Prieskonių: 2 a.š. cinamono, 1 a.š. imbiero, 1 a.š. kardamono, ½ a.š. gvazdikėlių, ½ kvapiųjų pipirų, 1 a.š. muskato žiupsnelis juodųjų pipirų arba tiesiog galite naudoti prieskonių mišinį meduoliams.

Paruošimas

Dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais. Išlydykite kokosų aliejų, supilkite į tešlą aliejų sirupą. Viską gerai išmaišykite, patogiausiai tą daryti su silikonine mentele. Padėkite į šaldytuvą pastovėti bent pusvalandžiui.

Išimkite tešlą ir įvertinkite tešlos konsistenciją: šiek tiek paminkykite – ji neturi labai lipti prie rankų ir netrupėti. Jei tešla labai lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų, jei labai trupa – šiek tiek sirupo.

Tešlą padėkite ant kepimo popieriaus, iškočiokite iki maždaug pusės centimetro storio, formelėmis pjaustykite sausainius. Jei kočiosite ant stalo, gali būti sunku perkelti sausainius į skardą – tešla bus mažiau elastinga nei kvietinė ir labiau trapi. Tačiau nesijaudinkite – iškepti sausainiai bus tvirti ir maloniai trapūs juos valgant.

Dėkite į 180ºC įkaitintą orkaitę, kepkite maždaug 12 minučių.

Skanaus!

Pasidalino: Kristina Bondar, www.jolielilly.com

imbieriniai sausainiai

DALINTIS

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here