Žaliavalgiškas tortas su ramunėlėmis ir laimais

729

 

Visuomet labai noriai išbandau viską, kas yra naudinga sveikatai. Žaliavalgiški desertai man visuomet skambėdavo paslaptingai. Tol, kol aš jų neparagavau. Ir labai džiaugiuosi, kad  paragavau! Jie absoliučiai nuostabūs, sveiki ir maistingi. Dabar dažnai juos gaminu pati. Štai vienas mano kūrinių – anakardžių tortas su ramunėlėmis ir laimais. Žaliavalgiškas, veganiškas, skanus, naudingas sveikatai ir nekenksmingas figūrai!

(Atkreipkite dėmesį, kad tortas pradedamas gaminti iš vakaro).

Bučkis, Kristina, Jolie Lilly

 

Ingredientai:

Mažam tortui,  5-6 porcijos

Pagrindas:

1 v.š. kokosų miltų (galima naudoti ir maltas kokosų drožles)

2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus

2 v.š. moliūgų sėklų miltų (arba maltų moliūgų sėklų)

Sauja geltonų razinų

Medaus (pagal skonį)

Anakardžių sluoksniui:

200 g anakardžių

Labai stiprios ramunėlių arbatos

Saldiklis pagal skonį (stevija, medus arba kokosų cukrus)

1 laimo žievelės

Laimų sluoksniui:

200 ml vandens

3 laimų sultys

Saldiklis pagal skonį (stevia, medus arba kokosų cukrus)

2 a.š. agar agar miltelių

1/2 a.š. matcha (žaliosios arbatos) miltelių  (nebūtina, jie suteikia žalią spalvą)

PARUOŠIMAS

 

Užpilkite anakardžius šaltu vandeniu, kad pilnai apsemtų. Mirkykite mažiausiai 4 valandas, arba per naktį. Jei mirkote 4 valandas, palikite kambario temperatūroje, jei per naktį – padėkite į šaldytuvą.

Virtuviniame kombaine umaišykite visus ingredientus, skirtus torto pagrindui.

Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi ir šaukštu ar pirštais spausdami masę, suformuokite torto pagrindą.

Įdėkite į šaldytuvą, kol ruošiate kitus sluoksnius.

Paruoškite anakardžių sluoksnį: nupilkite anakardžius, sudėkite į virtuvinį kombainą. Užplikykite labai stiprią ramunėlių arbatą (20 ml), nutarkuokite laimo žievelę. Visus ingredientus sudėkite į kombainą ir trinkite iki vientisos grietinės tirštumo glotnios masės. Kelis kartus sustabdykite kombainą ir nubraukite masę nuo kraštų.

Paruoškite laimų sluoksnį. Į šaltą vandenį supilkite agar agar miltelius ir gerai išmaišykite. Lėtai kaitinkite visą laiką maišydami, kol pilnai ištirps. Nukaiskite. Supilkite saldiklį. Leiskite truputį pravėsti ir supilkite laimų sultis. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant torto viršaus.

Įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Skanaus!

www.jolielilly.com

DALINTIS

KOMENTUOTI

Please enter your comment!
Please enter your name here